Ξένος είμαι. Βάρβαρος.

Τα δέντρα παίζουν με τον ίδιο τρόπο τα φύλλα τους..είναι μάλλον μοιραίο. Μέσα στο σπίτι εύκολα γυρνάω πίσω στην πόλη μου. Γιατί μέσα στο σπίτι δεν είσαι ξένος. Είσαι στο σπίτι σου. Ή τουλάχιστον στο σπίτι των ανθρώπων σου. Και μιλώ και προσπαθώ να σκέφτομαι και ν’ ακούω ελληνικά. Και όλα τα ελληνικά να νοιώθω, όλα που τελειώνουν με μιας σαν ακουστεί η φωνή του γείτονα του περαστικού που χαιρετά κάποιον. Δεν είναι μόνο η γλώσσα διαφορετική. Είναι διαφορετική η ανάσα. Η ανάσα τους. Τους ξένους, τους βάρβαρους από την ανάσα θα καταλάβεις. Και ξένος είσαι εσύ. Και βάρβαρος πάλι εσύ είσαι..

Τι μας αλλάζει λοιπόν, τι μας κάνει άλλους? Ίδια μην είναι όλα? Ίδια τα λόγια, ίδια τα μάτια, ίδια τα μονοπάτια. Και η κίνηση των δέντρων εδώ απ’ έξω ίδια. Κι εγώ περίμενα μέχρι κι αυτή ξένη. Μα μιλούν με τον ίδιο τρόπο φαίνεται. Γλώσσες δεν έχουν τα δέντρα. Έχουν μια. Μια που δεν καταλαβαίνουμε..

Το μάτι μου δεν φτάνει πολύ μακριά, το μυαλό μου ακόμα πιο κοντά σκέφτεται. Κοντά σε μένα. Κοντά σε σένα, κοντά σ’ αυτή. Άρα μακρια.. Νοσταλγία. Δύσκολα θα μάθω τι σημαίνει, αλλά προσπαθώ. Τρέχω παντού σε νέα μέρη, σε άλλους κόσμους προσπαθώντας να μάθω τι θα πει νοσταλγία. Αλήθεια, η τεχνολογία δεν σ’ αφήνει να νοσταλγήσεις εύκολα. Ανθρώπους, τόπους, τρόπους. Δεν σ’ αφήνει. Ευτυχώς. Μάλλον ευτυχώς ε?

Θα μείνω εδώ, σκέφτομαι. Αλλά το σκέφτομαι ελληνικά. Θα πάω να πιω, σκέφτομαι. αλλά θα πιω ελληνικά. Θα τους μιλήσω, σκέφτομαι. Αλλά στα ελληνικά. Θα καταλάβουν, δεν γίνεται, θα καταλάβουν. Από τα μάτια, σκέφτομαι.. Θα καταλάβουν…

Θα δεις, θα καταλάβουν…

Αλέξης Π.

Advertisements

~ από alexpan στο Αύγουστος 4, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: