υποχρεωτικοί κύκλοι

Γυρνούν όλοι από τα ταξίδια τους μέσα σε μια στιγμή. Εκεί που λιάζονταν ξαπλωμένοι στην άμμο με παιδάκια που κ που να περνούν τρέχοντας και να τους κάνουν χάλια, βρίσκονται τώρα στη στάση, στο κέντρο της πόλης να περιμένουν ένα από τα πιο παλιά λεωφορεία παστωμένο με κόσμο να μπουν μέσα. Μέσα σε μια στιγμή.

Εκεί που μεθούσαν αργά χωρίς να νοιάζονται με κόκκινες γουλιές κρασιού και σαγκρίας τώρα πίνουν γρήγορα γρήγορα τον εσπρέσσο τους με μηδαμινές σχεδόν τις αισθήσεις της απόλαυσης, λίγο πριν να πρέπει να σηκωθούν από το γραφείο για να προλάβουν τα άσχημα λόγια του διευθυντή. Μια στιγμή μόνο μηδαμινής απόλαυσης.

Και χωρίς να έχουν πολλά να πουν, εκεί που δεν έλεγαν τίποτα, τώρα πρέπει να μιλούν χωρίς τελειωμό για το πως θα πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά για να υπάρξει το μέγιστο κέρδος με το ελάχιστο κόστος. Για το πως απλώνεις την σωστή μπουγάδα, το πως χτιζεις σωστά την πέτρα, το πως συμπληρώνεις σωστά τις αιτήσεις, το πως φτιάχνεις σωστά τον καφέ, το πως κάνεις σωστά την αυτοραδιογραφία, το πως διδάσκεις σωστά, το πως…

Και όλα απ τη μια στιγμή στην άλλη ξαναγυρνούν και καλά εκεί που θα έπρεπε, παίρνουν τις θέσεις τους για να κινηθεί αυτός ο κόσμος, λες και δεν θα κινούνταν έτσι κι αλλιώς αν δεν κάναμε τις δουλειές μας για μερικές μέρες παραπάνω. Καποιος βάζει όριο στο πόσο θα ξεφύγουμε από την μαλακία που μας δέρνει. Άλλος σου δίνει 5 μέρες το μήνα, άλλος 20 μέρες το χρόνο συν αναρρωτικές, άλλος ρεπό και ασφάλειες, άλλος μερική απασχόληση και όχι ασφάλειες. Και γενικά.. το τι θα ζήσεις στη ζωή σου καθορίζεται από το πιο είναι το σωστό χρονικό διάστημα να μην μαλακίζεσαι μαζί με τους άλλους. Να κάνεις ότι θες.

Και αυτό είναι ένας κύκλος που θέλεις να κυκλώνεται κάθε φορά γιατί έτσι θα έχεις να λες στους συναδέλφους, συμμαθητές, συμφοιτητές  ότι είχες περάσει τέλεια στην τάδε περιοχή, στις τάδες διακοπές, σε εκείνο το νησί και ανυπομονείς πότε θα κλείσει και ο φετινός γαμωκύκλος να ξαναπάς!

Ε πηγαινε!!!Αυριο!!!

τα ξαναλέμε όταν γυρίσεις!

Αλέξης Π.

Advertisements

~ από alexpan στο Μαρτίου 16, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: