μίγμα

είναι περιέργα όλα αυτά που ζω σχεδόν εικοσι εφτά χρόνια τώρα. τους ανθρώπους, ειδικά τις κοπέλες, δεν τις κατάλαβα ουσιαστικά ποτέ. μοιάζει να καταλαβαίνω κομμάτια από την καθεμιά και να φτιάχνω ένα παζλ. Αλλά βλέπεις αυτό το παζλ δεν είναι ο καθρέφτης μιας μόνο. Βλέπεις αυτό το παζλ που έφτιαχνες τόσο καιρό να ναι κάτι άχρηστο και επικίνδυνο πολλές φορές. Γιατί πάντα σου λείπουν κομμάτια. Μα πάντα.
Και ξέρεις τι παρατηρώ? όταν βρίσκω ένα ακόμα κομμάτι πάνω σου ή πάνω σου (δεν έχει σημασία) δεν χαίρομαι. Αντιθέτως. Είναι κακό που το βρίσκω. είναι ότι λέει ο αλκίνοος, δεν πρέπει ο κόσμος ο υπόλοιπος να μοιάζει με τον εαυτό μας. είναι βαρετός. μόνο οι διαφορετικοί έχουν λόγο να σμίγουν. και να διαφοροποιούνται για πάντα σε πολλά θέματα. να τα βρίσκουν ή και όχι. να καταλαβαίνει ο ένας την πλευρά του άλλου. όταν κάτι που ψάχνω το βρίσκω νοιώθω άδειος πια, σα να μην έχω πλέον βυθό άλλο να ψάξω. το ένα καταντά κουραστικό, το άλλο βαρετό. Και ουσιαστικά μια ταλάντωση είναι αυτή που κρατά τα χρόνια να περνούν με ενδιαφέρον.
Δεν έχουν σημασία οι πολλές γυναίκες. σημασία έχουν οι πολλές καταστάσεις. οι διαφορετικές καταστάσεις. όταν αντιμετωπίζεις διαφορετικές καταστάσεις το βρίσκεις ενδιαφέρον. με μεγάλα ήρεμα και όμορφα να κυλούν διαλλείματα. που σε ξεκουράζουν. και μετά πάλι.
ΔΕΝ είναι βαρετοί οι άνθρωποι. εσύ βαριέσαι να τους ψάξεις πιο βαθιά. δεν γίνεται να ναι βαρετοί οι άνθρωποι από μόνοι τους. είναι ό,τι τους βαφτίσεις. είναι όσο θέλεις να είναι. για μένα ναι, οι περισσότεροι είναι πολύ βαρετοί. αλλά ευτυχώς ξέρω γιατί. εγώ ευθύνομαι γι αυτό. δεν τους προσέχω τόσο. λίγο κόσμο προσέχω. για λίγο η πολύ. και ναι. βοηθά αυτός ο κόσμος όταν είναι όμορφες κοπέλες. ε βοηθά. εδώ υποτίθεται ότι δε λέμε ψέματα.
και υποτίθεται επίσης πως είμαστε μόνοι μας..
εμεις.. κι ο κόσμος όλος
κυριολεκτικά

Αλέξης Π.

Advertisements

~ από alexpan στο Αύγουστος 31, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: